Laadukkaat ja helposti tavoitettavat terveyden ja hyvinvoinnin palvelut ovat jokaisen Kärsämäen asukkaan oikeus.

Olet täällä

Sairaanhoitopalvelut

Kärsämäen terveyskeskuksessa annetaan pääasiassa yleislääkäritasoisia terveyden- ja sairaanhoitopalveluita. Sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin ja varaa tarvittaessa ajan hoitajan tai lääkärin vastaanotolle. Puhelimitse tapahtuvissa yhteydenotoissa hoidon tarpeen arvioinnin tekee etähoitajatiimi.

Sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja hoitaa pitkäaikaissairaiden asiakkaiden (mm. diabetes-, reuma-, astma- ja verenpaineasiakkaat)  seurantakäynnit huomioiden heidän perheensä.

Terveyskeskuksessa on mahdollisuus päästä myös erikoislääkärien vastaanotoille lähetteellä. Hoidon kiireellisyys arvioidaan jo aikaa varatessa. Päivystyksellisissä vaivoissa eli äkillisissä ja vakavissa sairaustapauksissa aika varataan eri numerosta.

Uusittavaksi jätetyt sähköiset e-reseptit voi noutaa suoraan mistä tahansa apteekista. Apteekki vaatii Kela kortin lääkkeitä noutaessa. E-reseptit voi uusia joko apteekin tai terveyskeskuksen kautta puhelimitse.

Tärkeät puhelinnumerot

Terveyskeskus

044 445 6941
Kiireetön ajanvaraus ja laboratoriotulokset arkisin klo 9-15
044 445 6937
Päiväpäivystys arkisin klo 8-16
116117
Päivystysapu (illat, viikonloput, pyhät)
Päivystysavun chat-palvelu: www.etapalvelut.fi/pohjoispohjanmaanpaivystysapu
044 494 1989
Terveyskeskuksen ja vuodeosaston esimies
112
Sairaankuljetus

Hoitotarvikejakelu

040 300 8230
Hoitotarvikevarasto auki parillisilla viikoilla tiistaisin klo 13-15, puhelintunti klo 12-13 (parillisten viikkojen tiistaina)